Miracle Noodles Fettuchine

Klicka för att se större.

Äntligen skulle jag få testa Miracle Noodles Fettuchine och med dom gjorde jag vinmarinerad oxfilé med färskostsås samt ruccola Fettuchine. Konsistensen och smaken var mycket bra. Jag kokte dem i vatten med kyckling fond sen blandade jag dem med grovskuren ruccola.

Receptet är för 2 personer

Vinmarinerad oxfilé
300g strimmlad oxfilé
½dl rött vin
1st finhackad vitlöksklyfta
4st finstrimmalade basilikablad
1krm grovmalen svartpeppar
3msk deodoriserat kokosfett

Lägg allt i en plastpåsen och låt marinera i kylen 12 timmar. Låt det rinna av i en finmaskig sil. hetta upp en stekpanna och smält kokosfettet. Stek oxfilén med strimmald paprika, strimlad gullök samt skuren sparris, smaka av med salt.

Färskostsåsen

2dl vispgrädde
1msk kalvfond
50g färskost av valfri smak
S/p
1msk finhackad rödlök
1msk smör

Fräs löken i smöret tills den blir mjuk men inte tar färg. Häll i grädden, osten, fonden och låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Ruccola Fettuchine
1pkt Miracle Noodles Fettuchine
1l vatten
2msk kycklingfond
1tsk salt
2dl grovskuren ruccola

Skölj av fettucchinen i rikligt med kalllt vatten. Koka upp vatten, fond och salt. Låt fettuchinen koka 1½ minut, sila bort vattnet och blanda med ruccolan.

Servera ångad sparrisbroccoli till.