Lannérs frestelse
Älgfärssåsen
500g älgfärs
400g hela tomater skalade på burk
5st finhackad vitlöksklyftor
3msk tomatpuré
5st soltorkade tomater
30g smör
3msk olivolja
1st finhackad lök
2tsk oregano
1msk kalvfond
s/p
Fräs älgfärsen i smör. Fräs löken och vitlöken i olivolja. Tillsätt tomaterna, fonden, tomatpurén och kryddorna. Låt koka ca 10 minuter. Mixa med en mixerstav eller blender. Smaka av med s/p
Ostsås med grönsaker
1st tärnad grön paprika
1st grovhackad gullök
1dl finstrimlad purjolök
5st skivade champinjoner
1tsk torkad malda gula kantareller
50g smör
s/p
5dl vispgrädde
100g riven ost
Stek grönsakerna i smöret och krydda med salt och peppar. Slå på grädden, torkade malda kantareller och låt sjuda 15 minuter. Lägg i osten och låt det hela få ett uppkok.
Tunnskiva zucchini och aubergin. Torrstek dem i en het panna.
Koka 4st ägg, hårdkokt. Skiva tunt en tomat.
Börja att lägga ostsåsen i botten i en form. Lägg i zucchini , varva med de tunt skivade tomaterna. Skiva äggen med en äggskärare och lägg ovanpå tomaterna, slå på hälften av älgfärssåsen och sedan hälften av ostsåsen. Lägg nästa lager av de stekta auberginerna . slå på resten av älgfärssåsen och till sist ostsåsen. Ugnsbaka den i ugnen 35 minuter. Servera med grönsallad.
Denna skapelse blev så otroligt god.
Jag undrar om du har något bra potatiskaks recept?
skriven