Grillad kassler med ostgratinerad blomkålsrisotto





Kassler för 4 pers.

Cheddar och mozzarella gratinerad blomkålsrisotto


½ rivet blomkålshuvud
1st finhackad liten gul lök
1st finriven vitlöksklyfta
½dl finhackad blekselleri
1dl hönsbuljong
s/p
1st fintärnad tomat
2msk pinjenötter
1dl riven mozzarella
1dl riven cheddarost

Koka det rivna blomkålet i 10 sekunder, häll av vattnet i ett durkslag. Fräs lök, vitlök och bleckselleri i kokosfett. Lägg i den rivna blomkålen och frås i ca 2 minuter, slå på hönsbuljongen låt koka ihop ca 5 minuter, smaka av med s/p. Lägg övar i en ugnssäker form och strö över ostarna, tomater och pinjenötter. Gratinera i ugnen på 200 grader tills ostensmält och fått en fin färg.


Den här gratängen blev verkligen jättegod.

Vi har införskaffat kokosfett för att vi har läst så mycket om alla de goda egenskaperna hos fettet.
Måste säga att jag blev imponerad över stekegenskaperna hos fettet första gången jag använde det, man kan ha nästan hur höga temperaturer som helst utan att det bränns vid och sen ger det ingen som helst eftersmak av kokos heller.

De mest fleromättade margarinerna Milda Culinesse, Smör & Rapsolja och Mjuka Milda innehåller mellan 25-30% fleromättat fett per 100g fett. Dessa är designade för att steka i. Om du inte läst om fleromättade fetter kan jag kort förklara att fleromättade fetter är oerhört känsliga för påverkan av syre, ljus och värme. De bryts upp och s.k. fria radikaler bildas. Dessa förstör kroppens vävnader, påverkar immunförsvaret och gör att vi åldras. Frågan är då varför man ska hälla ett margarin fyllt med fleromättade fetter i stekpannan, när man kan använda smör eller kokosfett, som endast har 3 procentenheter fleromättat fett.


Det finns mycket intressant läsning om kokosfett och Alzeimers och om hur kokosfettet har fått sjukdomen att gå tillbaka, följ de markerade länkningarna om ni tycker det låter intressant att läsa om eller om ni har någon anhörig med Alzeimers i släkten, det finns mycket bra information i länkarna som ger man en tankeställare.








Kommentarer :

#1: Mårtenssons kök

Oj, så gott det låter, ingredienslistan har ju bara godsaker som vi gillar!

Själva steker vi uteslutande i riktigt smör och ibland en släng olivolja också i. Margarin och annat konstgjort göre sig icke besvär...

skriven
#2: Maria Jallow

Åh, jag ÄLSKAR dina fantastiska bilder och recept! Det är så snyggt, smakfullt och lockande! Det här lägger jag ut på min blogg och ska genast laga detta imorgon!

skriven
#3: essay purchase

It should be really great dinner - I like it very much!

skriven
#4: Monicas Mat

Kokosfettet är verkligen superintressant, tack för att du lägger ut så otroligt fina recept:)

skriven

Kommentera inlägget här :