Sesampanerade kycklingspett.
4st kycklingfiléer
½dl Thai soya
½dl olja
1tsk sesamolja
5st droppar tabasco
1msk vitvinsvinäger
Blanda soya, oljorna med tabasco och vinäger. Skär kycklingfiléerna på längden stoppa bitarna i en plastpåse och häll på marinaden. Knyt påsen låt stå i två timmar. Ta ut kycklingbitarna och trä dem på spett och vänd dem i sesamfrö. Stek eller grilla dem.
Coleslaw
Ingredienser:
7 dl finstrimlad vitkål
1 röd lök
1 dl majonnäs
2-3 tsk dijon senap
1 dl creme fraiche
salt och svartpeppar
Gör så här
Strimla vitkålen fint, går bra med osthyvel.
Strimla rödlöken fint.
Lägg rödlök och vitkål i en stor skål. Tillsätt majonnäs, senap, creme fraiche, salt och peppar. Öka på med lika delar majonnäs och creme fraich tills vitkålen blir krämig.
Smakar bättre om den får stå några timmar i kylen.
guacamole
Ingredienser:
2 avokado
2 pressade eller hackade vitlöksklyftor
Saften från en lime
1 dl crème fraiche
3 krm salt
Hackad chili eller cayennepeppar efter smak
0,5 urkärnad och grovt hackad tomat
Gör så här
Kärna ur och skala avokadon. Mosa avokadon i en skål och tillsätt resterande ingredienser och blanda om.
Servera med en grönsallad.